Köptips från nya PlayStation Store-rean

Sony har varit väldigt aktiva på rea-fronten den senaste tiden och har faktiskt erbjudit en hel del prisvärda kap. Jag har redan tipsat om några spel du inte får missa på Japan-kampanjen som fortfarande pågår, men nu har ytterligare en kampanj kört igång med nya fynd.

Temat för denna kampanj är spel som endast har släppts i digital form, och det finns ett riktigt trevligt utbud av toppspel där flera har släppts under första halvan av året.

Ett spel som jag länge har tänkt köpa är The Witness (9/10), som nu går att införskaffa för 239 kronor. Det är troligtvis inte ett projekt som jag kommer att ha tid att köra igenom i ett svep innan storspelen börjar släppas igen, men jag ser fram emot att fördjupa mig i Jonathan Blows mästerverk så småningom.

Om du av någon märklig anledning fortfarande inte har spelat Journey (10/10) är det ett ypperligt tillfälle att rätta till detta nu. För endast 63 kronor kan du avnjuta ett av de absolut bästa spelen som har släppts till en PlayStation-plattform. Väldigt få spel kan stoltsera med en lika känslosam berättelse, som Journey dessutom lyckas skildra utan någon dialog. Soundtracket av Austin Wintory är dessutom helt magiskt.

På tal om känslosamma berättelser rekommenderar jag även Valiant Hearts: The Great War, som återberättar fyra individers upplevelser under första världskriget. Det är i grund och botten ett förhållandevis enkelt äventyrsspel, men som åstadkommer något större genom en välberättad historia och en väldigt vacker grafisk stil. Det är dessutom en bra källa för kunskap om kriget eftersom du låser upp intressant fakta om stora händelser under dessa mörka år. Blygsamma 63 kronor får du ge för detta verk.

Det finns förstås en hel rad andra fynd i denna rea, och du kan se listan på alla spel med nedsatt pris här.

Vilket är ditt bästa köptips?

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera