Fem köptips från nya PlayStation Store-rean

Har du tomt i spelhögen och begränsat med tillgångar för att skaffa något nytt? Då kan du glädja dig åt att Sony har dragit igång en ny omfattande rea på PlayStation Store som innefattar riktigt många godsaker, och för att du inte ska missa några guldkorn tänkte jag plocka ut en handfull spel som sticker ut extra.

Den kompletta listan på alla spel med nedsatt pris finner du här!

The Witcher 3: Wild Hunt – 239 kronor (PS4)

the_witcher_3_wild_hunt_geralt_fighting_multiple_opponents_in_a_village_in_skellige[1]

Detta spel hade varit min ohotade favorit till årets spel förra året, om det inte hade varit för att From Software briljerade så fantastiskt med Bloodborne (10/10). Få rollspel kan mäta sig med djupet i The Witcher 3: Wild Hunt, både när det gäller hur omfattande det är och hur väldesignade alla karaktärer är. Detta epos från polska CD Projekt RED har dessutom fått högvis med expansioner, varav många är gratis. Det är dessutom snart dags för sista stora berättelseexpansionen Blood & Wineoch det är därför ett perfekt läge att hoppa in i denna härliga spelvärld.

Grand Theft Auto V – 409 kronor (PS4)

actual_1414504076[1]

Förmodligen den mest detaljerade och väldesignade sandlådan fortfarande idag, och Rockstar visar att få kan mäta sig med dem när det kommer till produktionsvärde. En intressant berättelse och en otroligt finputsad upplevelse gör att detta är en ren fröjd att spela. Det är dessutom förbaskat svårt att inte distraheras av den uppsjö av sidoaktiviteter!

The Talos Principle – 149 kronor (PS4)

Är du på pusselhumör? Gillar du flummiga berättelser med filosofiska aspekter? Då borde du köpa The Talos Principle (9/10) omedelbums. Det grundläggande upplägget påminner en del om pusselrummen i Portal-spelen, med successivt mer utmanande problem att lösa, och dessa kryddas emellanåt med djuplodande frågor om vad medvetande är för något. Även om du inte skulle vara intresserad av den filosofiska delen av det hela är det här ett superbt spel för alla som gillar tankenötter.

Bastion – 69 kronor (PS4)

Jag älskar min hagelbrakare. Ät bly, era uppblåsta blobbar!

Detta suveräna actionrollspel formligen dryper av stämning och atmosfär på ett vis som få andra spel gör. Designen från topp till tå är fantastisk med allt från den vackra grafiken till det smått magiska soundtracket, och det dröjde länge innan detta mästerverk kom till PlayStation-plattformar. Väntan var dock värt det, för Bastion (9/10) är en tidlös upplevelse.

Thomas Was Alone – 36 kronor (PS4, PS3, Vita)

thomas_was_alone_mike_bithell_games[1]

Det är lätt att få förutfattade meningar om ett plattformsspel där olika former av fyrkanter har huvudrollerna. Det kan låta lite tråkigt och torrt, men faktum är att det inte går att komma längre från sanningen. Thomas Was Alone är ett sällsynt charmigt spel som lyckas etablera tydliga personligheter på dessa färgade block, och sedan får spelaren att bry sig om dem genom ett välskrivet manus och ett skickligt framförande av komikern Danny Wallace.

Vilka är dina köptips?

2 kommentarer
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson
  2. Alestes Alestes

Kommentera