Enorm rea på PlayStation Store

Ja, du läste rätt. Sony har introducerat ytterligare en rea för de som känner att de är i desperat behov av att utöka sitt spelbibliotek. Personligen har jag mer än tillräckligt av titlar som jag inte ännu har hunnit påbörja, men en välfylld skämshög har väl aldrig skadat?

Förutom ett mastigt utbud av Call of Duty-titlar med tillhörande extramaterial, finns det en hel del godbitar att kika lite närmare på och vi tänkte bjuda på några tips, som du kanske annars missar.

Martins rekommendationer

PATA PATA PATA PON!

PATA PATA PATA PON!

Jag är väldigt svag för rytmspel av alla möjliga sorter och därför blir jag extra glad när jag hittar PaRappa The Rapper 2 för endast 54 kronor. Detta är en riktigt gammal goding som jag inte satt tänderna i förrän det släpptes i en nyutgåva till PlayStation 4 nyligen. Självklart har det troféer och en hel del bra låtar.

Ett annat, ljuvligt rytmspel är självklart Patapon 2 som kostar 36 kronor. Visserligen är detta en PlayStation Portable-version utan troféer, men det går utmärkt att njuta av på PlayStation Vita. Spelidén här är att föra sina tappra små soldater mot seger genom att använda rytmiska kommandon för bland annat att attackera och försvara. Även föregångaren Patapon finns att inhandla för samma pris.

Om du inte har spelat de första spelen i Ratchet & Clank-serien, finns nu ett utmärkt tillfälle då The Ratchet & Clank Trilogy endast kostar 119 kronor. För mindre än 40 kronor styck, har du nu möjlighet att hänga med från början när duon startade sina äventyr.

Mitt sista tips är de två första avsnitten i äventyret Blues and Bullets (39 kronor) där vi får möjlighet att utforska en alternativ historia i USA. Huvudkaraktären Eliot Ness, är en före detta specialagent, som fått den legendariske Al Capone på fall. Eliot blir ofrivilligt indragen i ett fall där flertalet barn blivit kidnappade och riskerar att aldrig få se dagens ljus igen. Jag tyckte verkligen bra om de två episoderna jag spelat hittills, och ser med spänning fram emot fortsättningen!

Fredriks rekommendationer

Under PlayStation 2-eran släpptes det väldigt många riktigt bra rollspel som kanske inte alltid fick det genomslaget de borde få. Ett par av dessa har nu släppts igen i digitalt format till Playstation 4. Jag tänkte ta upp ett par av dessa förbisedda godbitar.

Långt innan studion Level-5 blev synonymt med Yo-kai Watch och Ni No Kuni gav de ut Dark Cloud och Dark Chronicle. Båda spelen är en märklig hybrid av actionrollspel och stadsbyggande – i det såkallade Georama-läget måste du nämligen se till att bygga upp små byar och befolka dessa med hus, köpmän och vad du nu vill. Dark Cloud ser med dagens mått ganska primitivt ut, men den mer tecknade stilen i Dark Chronicle har stått pall för tidens tand betydligt bättre. Handlingen, karaktärerna och musiken är dock ypperlig i båda spelen. (Besvikelsen över att White Knight Chronicles-spelen inte levde upp till dessa två föregångarna är fortfarande verklig.) Dessa två guldkorn reas ut för 79 kronor styck (aningen billigare om du är PlayStation Plus-medlem).

Fiskepaus

Det är viktigt att ta en paus efter allt grottkravlande och stadsbyggande – då fungerar fiske alldeles utmärkt.

Ett annat besynnerligt rollspel som aldrig släpptes i Europa är OKAGE: Shadow King. För 54 kronor får du stifta bekantskap med Ari, en ond ande vid namn Evil King Stanley Hihat Trinidad XIV (eller Stan som han vill kallas) och en handfull andra märkliga karaktärer under en besynnerlig resa för att bekämpa andra ”ondskefulla” onda kungar. Stan följer efter Ari som en ond skugga, och jag minns att jag runt omkring 2001 aldrig hade stött på ett rollspel som var så humoristiskt och vågade bryta den fjärde väggen såpass mycket. Världen känns väldigt Tim Burton-influerad och monsterdesignen är fenomenalt speciell.

Stan...

Stans dialog är minst sagt speciell ibland.

Och behöver du fylla din Vita med någonting att göra så kan jag definitivt rekommendera Alundra, en av de absolut bästa Zelda-”klonerna” genom tiderna. Ett klassiskt actionrollspel med en enormt stor värld att utforska, fasansfullt utmanande strider och gott om kluriga pussel att lösa. 29 kronor kostar det.

Och har du mot förmodan inte fastnat för Persona-serien än, finns Persona 2: Innocent Sin och Persona 3 Portable för 109 kronor styck. Med dessa två giganter till spel kommer din PlayStation Vita vara välfylld och välmående fram till jul!

Detta var några av våra tips på spel att handla under rean som pågår fram till 7 september. En komplett lista över alla titlar finner du på PlayStations officiella blogg.

Vad tänker du fynda på rean?

13 kommentarer
 1. Alestes Alestes
 2. Quint Quint
  • Quint Quint
   • Johan Lindros Johan Lindros
   • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
    • Quint Quint
    • Alestes Alestes
     • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
 3. Macke86
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 4. Fredrik Johansson Fredrik Johansson
 5. Alestes Alestes
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Kommentera