Förhandstest: Steep

Under E3 i somras visades extremsportspelet Steep upp på Ubisofts presskonferens som deras traditionsenliga avslutande överraskning. Det var ett relativt sett lågmält spel jämfört med de bomber de tidigare har släppt, som till exempel Watch Dogs (7/10) och Ghost Recon: Wildlands.

Vi fick se Ubisoft Annecys vision av en öppen sandlåda i alperna där du fritt kan åka snowboard, skidor eller flyga vingdräkt i utmanande och ogästvänliga miljöer, och i helgen fick jag möjligheten att testa spelet på Comic Con i Köpenhamn.

Demonstrationen bjöd på en rad olika utmaningar, där jag till exempel fick delta i vingdräktstävlingar som tog mig genom trånga bergspass och förbi förrädiska klippor. Det finns dels lopp där du ska vara först i mål, men även poängstrider där du ska följa en utmålad linje så noggrant som möjligt. Det är en väldigt spännande utmaning eftersom du hela tiden måste hålla tillräcklig fart, och minsta lilla kollision innebär ett väldigt hastigt slut. Jag upplevde emellanåt att delar av miljön ritades in lite väl långsamt emellanåt, vilket innebar ett par plötsliga kollisioner med träd som jag inte hann undvika.

När det kommer till snowboard- och skidåkningen väcks mitt gamla SSX-hjärta till liv en aning när jag började få grepp om tricksystemet. Det är betydligt mer verklighetsförankrat jämfört med de gamla utmärkta SSX-spelen, men det framkallar lite av samma känsla av spänning och inlevelse när jag lyckas med ett komplicerat trick när jag flyger genom luften. Jag fick snabbt känslan av att vilja nöta dessa utmaningar om och om igen för att bli marginellt bättre, och eftersom omstarterna är omedelbara känns det aldrig som att du dras ut ur spelet. Det är en väldigt viktig aspekt i spel där du förväntas träna dig själv för att bli bättre.

Spelet kommer att ha en hel del onlinefunktioner, med tävlingar mot vänner och topplistor med dina bästa resultat. Detta gör att du kommer att du kommer att ha gott om saker att göra om du har många likasinnade vänner.

Mitt intresse för spelet var relativt svalt innan jag fick möjlighet att testa det, men detta är definitivt förändrat nu. Jag hoppas att det fortfarande finns tid att optimera och fila på en del prestandaproblem och det faktum att objekt dyker upp lite väl sent i spelvärlden, men det kan bli en riktigt trevlig upplevelse om allting klaffar. Vi kommer att veta mer när spelet släpps den 2 december.

Kommentera