Läsarundersökning 2016

Som ni säkert märkte blev det ingen ”veckans fråga” igår, det beror på att vi har suttit och läst igenom alla svaren som vi har fått i vår undersökning. Nu äntligen har vi lyckats sammanställa en del av informationen och tänkte delge er denna nu. Innan vi går in på detaljer, vill vi dock tacka alla våra underbara läsare som har tagit sig tid att svara på frågorna; det är sannerligen en glädjande och givande återkoppling vi har fått från er!

Som incitament för att svara på de tio frågorna, lottar vi ut ett exemplar av King’s Quest: The Complete Collection – alltså samtliga delar i den omstartade spelserien, utvecklat av The Odd Gentlemen. För att dra ut lite på spänningen, presenterar vi vinnaren allra längst ned i inlägget!

Det första svaret som vi tänkte presentera kretsar kring hur ofta ni läsare besöker bloggen. Där svarade 45 procent att ni besöker oss flera gånger i veckan, 36 procent hittar hit varje dag och 9 procent häckar konstant på bloggen och trycker febrilt på knappen för att uppdatera sidan.

Typen av inlägg som är allra populärast är recensioner, tätt följt av artiklar och nyheter – något som är ett tecken på att vi satsar rätt när det kommer till utvecklingen under förra året.

ALLA ser fram emot att "hänga med" i nästa del av Uncharted!

ALLA ser fram emot att ”hänga med” i nästa del av Uncharted!

När det kommer till spelen som ni uppskattar allra bäst är det intressant att se datan: 100% av alla som svarat valde actionbetonade äventyrsspel såsom Uncharted och Tomb Raider (detta var en flervalsfråga). På andra plats kom västerländska rollspel, följt av förstapersonsskjutare och racingspel på en delad tredjeplats. Musikspel som till exempel Hatsune Miku-spelen fick endast 9% av alla rösterna men det struntar jag i – ni kommer att få läsa mycket mer om denna spelgenre ändå!

Inte helt överraskande är det många av er som vill ha tillbaka ett forum som på den gamla goda tiden. Det är en väldigt god idé men för att skapa ett levande och intressant forum, skulle vi i dagsläget behöva ta resurser från redaktionen vilket skulle innebära färre artiklar och/eller lägre kvalitet. Vi är väldigt petiga när det kommer till kvaliteten på innehållet i våra artiklar (till exempel korrekturläser redaktörerna varje inlägg som publiceras) och det tänker inte tumma på. Om vi får tillskott till bloggen i form av drivna skribenter, kan dock ett forum eventuellt komma på tal igen.

Många av er vill även ha fler recensioner och det är väldigt glädjande att läsa! Idag recenserar vi i princip varenda spel som vi får möjlighet att prova och har en konstant dialog med utvecklare samt utgivare för att säkerställa att ni ska kunna läsa både om stora titlar men även små guldkorn som kanske gått er förbi annars.

TACK!!!

TACK!!!

Det som är allra trevligast är er återkoppling om vad ni tycker allra bäst om PSbloggen. Här frossar vi i beröm från er; meningar som ”proffsiga och välskrivna recensioner”, varvas med ”…mer mogen än annan spelmedia i Sverige” och ”…personligheten – det känns nästan som om man känner skribenterna”. Era kommentarer visar oss att vi är rätt ute i vår strävan att vara konkreta och faktabaserade, att inte lämna utrymme för slarv, spekulationer eller ”klick-bete” men ändå låta våra personligheter lysa igenom. Tack, ni gör oss stolta över vårt arbete!

Nu är det då äntligen dags att berätta vilken läsare som har vunnit King’s Quest: The Complete Collection… Vi får be att gratulera Jesper (vår trogna läsare ”Motz”) till vinsten samtidigt som vi tackar honom för alla givande kommentarer, både i enkäten men även här på bloggen. Grattis! Koden till spelet skickar vi till dig under dagen.

Ett svar
  1. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.