UPPDATERAT: Inför PlayStation Experience 2016

I helgen kommer vi att få årets troligtvis sista nyhetsanstormning, för nu är det dags för det årliga PlayStation Experience-evenemanget. Till skillnad från sommarens stora mässor är detta riktat helt och hållet till konsumenter och fans, men de håller ändå en presentation där de tidigare har visat upp en hel del godbitar.

Vi kommer sannolikt inte att få se avslöjanden av E3-storlek, men det det har ju inte heller varit de stora nyheterna som har glatt mig mest under de tidigare PSX-evenemangen. Mycket är fortfarande oklart om vad vi kommer att få se, men det finns en del lösa trådar som jag gärna ser att Sony följer upp på.

Först och främst vill jag ha ett släppdatum för den tillkännagivna nyversionen av Full Throttle. Det må vara ett litet spel i det stora hela, men det är samtidigt ett av mina absoluta favoritspel från Lucasarts storhetstid. Det bjöd på en spännande berättelse, lysande karaktärer och en briljant prestation av Mark Hamill som den ondskefulle Adrian Ripburger. Jag gissar på en lansering framåt våren, och det finns faktiskt få spel jag ser fram emot mer än att återuppleva denna pärla från min ungdom.

Mycket pekar åt att vi kommer att få se ett nytt Marvel vs Capcom-spel, vilket är något som har efterfrågats av många fightingspelfans under en längre tid. Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds har gett upphov till många spännande turneringsmatcher, och med tanke på hur populärt Marvel-varumärket är för tillfället är det troligtvis en bra idé att smida medan järnet är varmt. Detta är dock fortfarande i ryktesstadiet, så det kan vara värt att ta med en nypa salt innan det faktiskt visas upp.

Trots att jag inte brukar spela så många japanska rollspel finns det två stycken jag vill ha lite mer information om. Vad händer till exempel med Ni No Kuni II: Revenant Kingdom? Jag spelade förvisso inte igenom hela första spelet, men jag gillade mycket av det som spelet hade att erbjuda och jag hoppas därför på att få se en ny trailer, och kanske till och med ett lanseringsdatum!

Det andra japanska rollspelet som gärna får visas upp är förstås den länge omtalade nyversionen av Final Fantasy VII. Eftersom Square Enix planerar att släppa det episodiskt borde vi ju närma oss ett tillfälle där vi faktiskt kan börja få se något konkret från den första episoden, och jag är nog inte ensam om att hålla tummarna för att det ska bli bra.

Avslutningsvis kan jag nästan garantera att vi kommer att få se en trailer för den utlovade berättelsedrivna expansionen till Uncharted 4: A Thief’s End (10/10). Enligt Naughty Dog ska de ta inspiration från framgången med The Last of Us: Left Behind (10/10), vilket bara det låter fantastiskt lovande.

Den 3 december kommer vi att veta mer, och hela presentationen kommer att strömmas med start klockan 19.00 svensk tid.

Uppdatering:

Nu finns det även en videolänk här nedanför!

Vad hoppas du att vi får se på PlayStation Experience?

2 kommentarer
  1. Andreas Nyman
    • Johan Lindros Johan Lindros

Kommentera