5 saker som du inte kommer att få höra om under E3

Vad vore E3 utan en massa drömmar om vad vi kanske kommer att få se? För mig är hela mässan som julafton, fast utan julklapparna då. Under förra årets evenemang har många drömmar kommit till liv där jag lovats uppföljare till mina favoritspel, som till exempel Mirror’s Edge och Ni No Kuni: Wrath of the White Witch.

I min lilla önskelista för detta år, tar jag upp de saker som jag skulle bli väldigt glad över att få se, men där sannolikheten är väldigt liten att så blir fallet. Observera att detta är helt och hållet mina fantasier. Om något av nedan råkar bli sanning, firar vi tillsammans i PlayStation Home VR!

Sony utannonserar en ny PlayStation Vita

The Banner Saga var bara början!

The Banner Saga var bara början!

Mitt i det påstådda förfallet av PlayStation Vita, vaknar Sony upp och förstår vad det är de egentligen har skapat för den handhållna marknaden: en portabel rollspelskonsol. En ny utgåva av enheten utannonseras! Den har mycket bättre batteritid än 3,5 timmar och automatisk integration med sparsystemet där spelaren i konsolens inställningar kan ange i vilka intervall spelet ska sparas. Inställningarna slår igenom på samtliga spel, och eliminerar frustrationen där spelaren glömmer bort att spara framstegen i sitt japanska favoritrollspel.

Snowblind Studios släpper nyutgåvor

Nyutgåvan har dubbelt så många tunnor att slå sönder men även högupplösta fiender.

Nyutgåvan har dubbelt så många tunnor att slå sönder men även högupplösta fiender.

Denna generation hårdvara har verkligen fått sin beskärda del av nyutgåvor. Äntligen vaknar skaparna av Champions of Norrath till liv och startar ett unikt samarbete över gränserna, för att äntligen släppa nya versioner av sina ljuvliga actionrollspel. Förutom Champions of Norrath och Champions: Return to Arms, släpps även mästerverket Baldur’s Gate: Dark Alliance.

DICE anammar PlayStation VR

Mag rope är en av de färdigheter som drar nytta av de medföljande spypåsarna

Mag rope är en av de färdigheter som drar nytta av de medföljande spypåsarna

För att hedra den virtuella revolutionen, berättar DICE att de kommer att släppa en uppdatering till Mirror’s Edge Catalyst i oktober. Den kommer att låsa upp ett läge som kallas Free Running VR och innebär att du som spelare kommer att kunna njuta av parkour som om det vore verkligt. Spelet släpps även i en specialutgåva där du förutom en fysisk utgåva av Mirror’s Edge Catalyst, även får spypåsar och huvudvärkstabletter med spelets logo.

Kevin Butler återtar scenen

Det blir inte så mycket mer virtuell verklighet än så här

Det blir inte så mycket mer virtuell verklighet än så här

När PlayStation 3 hade problem med hur folk uppfattade konsolen och tyckte att den var dyr, hette medicinen Kevin Butler. Om denna humoristiska karaktär hjälpte att stärka varumärket låter jag vara osagt, men aldrig förut har jag blivit så road av ett företags ”talesman”. Det vore oerhört trevligt att få se Butlers återkomst till PlayStation-scenen, inte för att det behövs utan mest för skojs skull.

PlayStation home återuppstår – i Virtual Reality

Inför galapremiären av Titanic, var alla vackert uppklädda

Inför galapremiären av Titanic, var alla vackert uppklädda

Visst var PlayStation Home en udda upplevelse? Det känns som att satsningen på en gemensam, virtuell mötesplats för spelare stängdes ned för länge sedan, även om det var ganska nyligen. En nyutgåva släpps nu, där du får möjlighet att socialisera med dina PSN-vänner och självklart tjäna lite nya troféer. Sony Pictures lanserar även en biograf, där du kan sitta och titta på film, samtidigt som du småpratar med dina vänner; allt i högupplöst VR.

Det här var några av mina fantasier, har du något osannolikt som du hoppas på?

Kommentera